KOOPLED-in-Eindhoven2022-a.pngKOOPLED-in-Eindhoven-ledbui.pngled-verlichting-eindhoven-l.pngbelgie-led-import-2000-20.pngkoop-le-din-eindhoven-2.png
 
  • (0) Totaal:€ 0,00
Uw winkelwagen is nog leeg

KoopLed Eindhoven, Track-lights, LED Panelen, LED Down-light, LED TL8 buizen ------Wij geven U deskundig advies en u heeft de keuze uit meer dan 600 producten-----Ook bezoeken wij onze nieuwe klanten en geven uw een deskundig advies.------- Voor installateurs, eind verbruikers, reeds 10 JAAR een begrip in de Led business.
 

Categorieën

Uw account

De TL Buis gaat eruit!!


Nieuw licht vanuit Brussel
Met ingang van 1 september 2021 worden de verordeningen 
(EG) nr.244/2009,  
(EG) nr.245/2009 en 
(EU) nr. 1194/2012 ingetrokken. 
Hiervoor komt één regeling in de plaats; de zogenaamde “Single Lighting Regulation” (SLR). Uitfasering;

De meest opvallende maatregel is de uitfasering van verouderde fluorescentielampen, zoals T2, T8 en T12 ( in de volksmond ook wel TL-buizen genoemd). Verder valt de uitfasering op van halogeen lampen en compact fluorescentielampen (in de volksmond ook wel spaarlampen genoemd). Deze verlichtingsbronnen moeten worden vervangen omdat ze niet energie-efficiënt zijn, en omdat er voldoende alternatieven op de markt bestaan die wél energie-efficiënt zijn. Met deze maatregel wil de commissie bijna 42 TWh besparen in 2030. 
 

Producten die niet aan de nieuwe eisen voldoen, mogen dus niet langer worden geproduceerd. Door deze verordening zullen bestaande verlichtingsproducten worden vervangen door energiezuinige alternatieven, zoals led verlichting.

Per 1 september 2021 zullen de T12-fluorescentielampen ( TL-X/M/RS 38 mm) worden uitgefaseerd. Het assortiment van deze "dikke" buizen is de laatste jaren al  sterk verminderd en is nu eindig. 

Met ingang van 1 september 2023 zijn producten zoals T8-fluorescentielampen aan de beurt. Ook deze worden uit gefaseerd. Dit zijn de meest gebruikte lichtbronnen in kantoren, productie omgevingen en magazijnen, maar ook in winkels en in de horeca. Voor het vervangen van lichtbronnen of het renoveren van verlichtingsinstallaties ná die datum, zullen dus nieuwe energiezuinige alternatieven moeten worden toegepast.

Niet alle fluorescentie wordt door deze nieuwe verordening in de ban gedaan. T5 -fluorescentielampen (16mm. TL lamp) blijven vooralsnog toegestaan, zolang er maar aan het efficiency criterium kan worden voldaan